Verlies en Verdriet op school. Wat nu?

In het afgelopen jaar heb ik samen met collega Imke Denissen een praktisch boek geschreven over omgaan met verlies en verdriet op school. Dit boek is uitgegeven in de reeks TIB Tools voor onderwijs van uitgeverij Instondo en bevat 8 aanraders met theoretisch onderbouwing, voorbeelden uit de schoolpraktijk en praktische tools om meteen mee aan de slag te gaan.

Met dit boek hopen Imke en ik het praten over en vorm geven aan verlies en verdriet binnen het primair onderwijs te normaliseren en verlichten, zodat onderwijsprofessionals zich toegerust voelen om vanuit eigen vertrouwen met dit onderwerp de laagdrempelige steun te bieden waar kinderen behoefte aan hebben als zij met een verlies worden geconfronteerd.

Daarmee is het nadrukkelijk niet onze boodschap dat onderwijs dit als de zoveelste extra opdracht moet uitvoeren. Wij zien het meer als het bewust maken van professionals betreffende hun eigen coping met verlies waardoor hun algemene pedagogisch handelen zal versterken. 

Benieuwd? Het boek is online te bestellen bij alle bekende boekverkopers en ook via deze link bij de uitgever https://www.instondoboeken.nl/product/342/Verlies-en-verdriet-op-school-Wat-nu

Veel leesplezier en ik hoor graag wat je ervan vond!